Locking

LockingOnze Locking gasveren worden in een groot aantal toepassingen ingezet als mechanisch hulpmiddel voor het verstellen en positioneren van een last. De meest bekende toepassing is wellicht (rugleuning van) de bureaustoel. Maar ook een fauteuil, verstelbaar bed of rolstoel is tegenwoordig zonder blokkeerbare gasveren niet in te denken.

De gasveer is een hydropneumatisch verstelelement bestaande uit een cilinder, zuigerstang en speciaal ontworpen zuiger. Een speciaal afdichtings- en geleidingssysteem sluit de cilinder af. De gasveer is afgevuld met 100% gecomprimeerde stikstof. De uitschuifkracht van de gasveer wordt bepaald door het verschil in oppervlak aan beide kanten van de zuiger. De diameter, het aantal ‘doorlaten’ en de lengte van de doorlaat in de zuiger bepalen de snelheid van de gasveer. De (eind)demping van onze gasveren kan worden aangepast aan de wens en behoefte van de applicatie.

Blokkeren

Wanneer de klep in de zuiger is gesloten, is de gasveer geblokkeerd. Dit kan in elke willekeurige stand mits de slag dit toelaat. Door het olievolume aan te passen en/of een scheidingszuiger te plaatsen, kan de gasveer in ruststand ‘star’ of ‘elastisch’ worden uitgevoerd.

Inbouwpositie

Over het algemeen dienen gasveren met de zuigerstang naar beneden te worden ingebouwd. Voor blokkeerbare gasveren gelden een aantal uitzonderingen. Zie onze brochure voor de mogelijkheden.

Onderhoud

Gasveren zijn onderhoudsvrij. Bewerk de zuigerstang nooit met verf, vet of olie en pas op met beschadigingen van de zuigerstang.

Belasting

Voor optimaal functioneren en een maximale levensduur, dienen gasveren uitsluitend axiaal belast te worden.

Kwaliteit

Al onze gasveren zijn geproduceerd volgens ISO9001 en TS16949 normering. Ieder product wordt 100% getest alvorens dit bij onze klanten wordt aangeleverd. Wij hanteren voor al onze producten twaalf maanden garantie.

Welk vraagstuk u ook heeft, onze technische adviseurs staan voor u klaar en denken graag met u mee voor de optimale oplossing. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

Download onze brochure