Lifting

LiftingOnze Lifting gasveren worden in een groot aantal toepassingen ingezet als mechanisch hulpmiddel. De meest bekende toepassing is wellicht de achterklep van auto’s. Maar ook een zonnebank, (vlucht)luik of caravan is tegenwoordig zonder gasveren niet in te denken.

De gasveer is een hydropneumatisch verstelelement bestaande uit een cilinder, zuigerstang en speciaal ontworpen zuiger. Een speciaal afdichtings- en geleidingssysteem sluit de cilinder af. De gasveer is afgevuld met 100% gecomprimeerde stikstof. De uitschuifkracht van de gasveer wordt bepaald door het verschil in oppervlak aan beide kanten van de zuiger. De diameter, het aantal ‘doorlaten’ en de lengte van de doorlaat in de zuiger bepalen de snelheid van de gasveer. De (eind)demping van onze gasveren kan worden aangepast aan de wens en behoefte van de applicatie.

Inbouwpositie

Gasveren dienen in de regel met de zuigerstang naar beneden te worden ingebouwd. Er zijn speciale gasveren die op een afwijkende manier kunnen worden ingebouwd.

Onderhoud

Gasveren zijn onderhoudsvrij. Bewerk de zuigerstang nooit met verf, vet of olie en pas op voor beschadigingen.

Belasting

Voor optimaal functioneren en een maximale levensduur, dienen gasveren uitsluitend axiaal belast te worden.

Kwaliteit

Al onze gasveren zijn geproduceerd volgens ISO9001 en TS16949 normering. Ieder product wordt 100% getest alvorens dit bij onze klanten wordt aangeleverd. Wij hanteren voor al onze producten twaalf maanden garantie.

Welk vraagstuk u ook heeft, onze technische adviseurs staan voor u klaar en denken graag met u mee voor de optimale oplossing. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

Gasveren staan onder hoge druk. Niet openen en niet verhitten.

Download onze brochure