Damping

dampingnewOnze dempers worden in een groot aantal toepassingen ingezet als energie absorberend element. De meest bekende toepassing is wellicht de (klep)kasten in bijvoorbeeld uw keuken. Maar ook een chauffeurstoel, wasmachine of riemspanner is tegenwoordig zonder demper niet in te denken.

Een demper is een energieabsorberend element bestaande uit een cilinder, zuigerstang en speciaal ontworpen zuiger. Een speciaal afdichtings- en geleidingssysteem sluit de cilinder af. De demper is afgevuld met olie en/of stikstof. Wanneer de zuigerstang door een externe kracht wordt bewogen, zal de olie door de klep(pen) van de zuiger worden geperst waardoor er weerstand ontstaat die zorgt voor een gecontroleerde demping van de beweging. Deze weerstand kan worden aangepast aan de behoefte van de applicatie, in zowel de druk- als de trekrichting van de zuigerstang. Hiervoor is een specifieke lay-out van de zuiger(s) nodig.

Inbouwpositie

Dempers dienen in de regel met de zuigerstang naar beneden te worden ingebouwd om de olie en stikstof niet te mengen en te voorkomen dat er een vrije slag kan ontstaan. Sommige dempers kunnen in elke gewenste positie worden ingebouwd, afhankelijk van het ontwerp.

Onderhoud

Dempers zijn onderhoudsvrij. Bewerk de zuigerstang nooit met verf, vet of olie en pas op met beschadigingen van de zuigerstang.

Belasting

Voor optimaal functioneren en een maximale levensduur dienen dempers uitsluitend axiaal belast te worden.

Kwaliteit

Al onze dempers zijn geproduceerd volgens ISO9001 normering. Ieder product wordt 100% getest alvorens dit bij onze klanten wordt aangeleverd. Wij hanteren voor al onze producten twaalf maanden garantie.

Welk vraagstuk u ook heeft, onze technische adviseurs staan voor u klaar en denken graag met u mee voor de optimale oplossing. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

Download onze brochure